پیامد ایجاد سرعت کاه یا سرعتگیر های استاندارد یا غیر استاندارد در جاده ها

ساخت وبلاگ

در هفته گذشته از سوی اداره راه و شهرسازی شهرستان اوز  
اجرای "سرعت کاه" شهرک توحید کهنه به آنچه که در راستای 
اجرای مصوبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۴ شورای ترافیک ذکر شده است 
با علائم راهنمایی رانندگی و چشم گربه ای ایمن سازی شده است اما در فضای مجازی انتقاداتی را در بر داشته است نسبت به ایجاد این" سرعت کاه" (سرعتگیر ) و نحوه نصب علائم هشدار دهنده آن که البته در پایان‌مطلب به این‌مهم بیشتر خواهیم‌پرداخت.

به همین جهت به موضوع احداث سرعتگیر یا سرعت کاه می پردازیم‌که چگونه باید باشد.

https://s6.uupload.ir/files/1653046409141_3vko.jpg

راهدار: احداث سرعتگیر یا سرعتکاه برای کاربران راه خوشایند نیست و طی نمودن مسیر با سرعت دلخواه لذت بخش‌تر خواهد بود.

اما گاهی در برخی نواحی به جهت کنترل و عدم وقوع حوادث ناگوار ناگزیر نسخه درمان به سمت احداث سرعت کاه خواهد رفت. همانطور که در دستورالعملهای ذیل به آن اشاره شده احداث سرعتکاه به عنوان آخرین راهکار جهت ایمن سازی و آرام سازی ترافیک بوده لذا بایستی حال که به عنوان یک راهکار آن را اجرا می نماییم حداقل ضوابط و الزامات آن رعایت شود تا ضمن ارتقاء ایمنی محور باعث بر هم ریختن روح و روان کاربران راه نشود.

احداث سرعتگیرهای غیر استاندارد'>استاندارد با بلندی زیاد یا بدون تجهیزات ایمنی یا عدم آشکار سازی نه تنها نقش ارتقاء ایمنی راه را به درستی بازی نمی کند بلکه خود نیز باعث خسارات مالی و حتی جانی خواهد شد. این که ما چرا در برخی از مسیرها دست به گریبان آخرین راهکار یعنی سرعت کاه شده ایم چالشی است که چند سوی ان‌مشخص است.

اما اندازه و کاربرد و فاصله تابلوهای اخطاری با توجه به سرعت حرکت وسایل نقلیه باید در نطر گرفته شود.

جاده های اصلی و بزرگراه به هیچ عنوان از سرعتگیر استفاده نمی شود. زیرا ممکن است در صورت عدم رویت آن ، تعادل وسایل نقلیه و راننده بهم بخورد و منجر به تصادف شود.

نحوه نصب :

این تابلوها باید همراه با یکی از صفحات متمم فاصله تا خطر یا سرعت توصیه شده به کار روند.

آشکار سازی سرعتگیر :

هر سرعت گیر باید با خط کشی سرعتگیر مشخص گردد و در صورت عدم رویت سرعتگیر در شرایط محیطی ،‌نصب تابلو اخطاری در دو سمت مسیر توصیه می شود.

دیدگاه دستورالعمل ابلاغی مورخه ۱۳۸۶.۵.۱۶سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در خصوص ساماندهی و ایمن سازی مناطق مسکونی و تقاطع ها و مدارس حاشیه راهها :

دستورالعملی که در آن جهت آرام سازی  ترافیک در محدوده های مناطق مسکونی ،‌ تقاطع ها و مدارس حاشیه راهها از تجهیزات ایمنی از قبیل چشم گربه ای ،‌ کاهش دهنده سرعت پلاستیکی (سرعتگیر) به ارتفاع ۲.۵ سانت و عرض ۳۰ سانت و خطوط عرضی استفاده می نماید.که در این دستورالعمل کاهش دهنده سرعت را اینگونه شرح میدهد:

کاهش دهنده سرعت :

عبارت است از برآمدگی هایی در عرض راه و در مقاطع مشخص شده در این دستورالعمل که به منظور کاهش سرعت وسایل نقلیه نصب میگردد کاهش دهنده سرعت باید زرد رنگ و از جنس ABS اصلاح شده قابل انعطاف یا ASA یا P.P بوده و با اتصال پیچ و مهر و چسب دو جزئی مناسب نضب شده باشد و همچنین دارای مقطع (ارتفاع ،‌شیب و عرض) مطابق شکل باشد . ضمنا کاهش دهنده سرعت باید به سمت ترافیک دارای المانهای بازتاب دهنده شیشه ای با عرض ۱۰ سانتیمتر و با فواصل ۲۵ سانتیمتر از یکدیگر باشد.

مشخصات پیچ رول و پلاک ترافیکی مناسب جهت نصب سرعتگیرهای پلاستیکی استفاده از پیچ به قطر ۱۱ میلیمتر و طول ۱۰سانتیمتر است که حدود ۷سانتیمتر آن رزوه بوده و می توان آن را با آچار نمره ۱۹بست. لازم به ذکر است نمره مته مناسب سوراخکاری آسفالت ۴ شیار نمره ۱۶ می باشد.

در این دستورالعمل پلان های ایمن سازی و آرام سازی ترافیک برای انواع راه با ذکر فواصل محل نصب پیش بینی شده است.

دیدگاه دستورالعمل ابلاغی مورخه ۱۳۹۰.۱۰.۱۳سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در خصوص ایمن سازی سرعتکاه های آسفالتی در راههای فرعی :

در این دستورالعمل سازمان راهداری به دلیل مخاطره آمیز بودن سرعتکاه در کاهش غیر منتظره سرعت ها در راههای برون شهری آن را نامناسب ارزیابی کرده و فقط برای موارد خاص مثل عبور راه فرعی از مناطق مسکونی یا بافت شهری  که توسط دهیاری ها و سایر ارگانها احداث گردیده است . در راستای کاهش مخاطره آمیز بودن سرعت کاه‌های غیر استاندارد حداقل الزامات مورد نیاز را برابر کروکی و جدول زیر ارائه کرده است .

چیدمان علائم و موقعیت سرعت کاه آسفالتی در راههای فرعی به منظور کاهش مخاطرات نسبی تا زمان انجام اقدامات اساسی ایمنی :

نحوه استقرار و طرح تابلوها برای قبل از یک سمت در شکل زیر ارایه شده است . از آنجا که این نوع سرعت کاه عمدتاً در نواحی با سابقه تصادفات قبلی اجرا گردیده اند لذا  استفاده از نوار حاشیه شبرنگ فسفری برای تابلوهای اخطاری کاهنده سرعت با تابلوی متمم ۲۰۰ متر قبل از آن الزامی بوده و حتی الامکان لازم است این علائم در هر دو طرف سواره رو نصب گردند.

مشخصات اجرایی سرعت کاه آسفالتی با مقطع سینوسی و سینوسی اصلاح شده بر اساس مختصات ارائه شده است. لازم به توضیح است که موارد مذکور برای موقعیت با سرعت ۵۰کیلومتر بر ساعت بوده و در راههای فرعی عبور کننده از نواحی شهری و بافت مسکونی در صورتی می توان از آن استفاده نمود که قبلا هشدارهای لازم و کاهش سرعت مجاز توسط علائم لازم به رانندگان اعلام شده باشد و سرعت قبل از عبور از روی سرعت کاه به ۵۰کیلومتر بر ساعت رسانده شود. در واقع سرعت کاه به عنوان آخرین جز از سلسله اقدامات آرام سازی در محل مورد نظر محسوب می گردد.

 سرعت کاه و سرعت گیر تفاوت هایی با هم دارند که ذکر خواهیم کرد:

سرعت کاه که در چند سال اخیر در کشور ما رواج پیدا کرده معمولا برای محدوده سرعت ۱۵ تا ۲۵ کیلومتر به کار می‌رود. این مانع معمولا در خیابان های محلی و جاده های فرعی به کار می‌رود، یعنی مکان هایی که سرعت ماشین ها معمولا کم بوده اما در صورت افزایش آن موجب خطر می‌شود. در اطراف مدارس و زمین های بازی معمولا از سرعت کاه استفاده می‌شود.

سرعت گیر در مقایسه با سرعت کاه عملکرد خشن تری داشته و سرعت را بیشتر کاهش می‌‎دهد. به همین دلیل سرعت گیر در نقاطی به کار می‌رود که عابران پیاده و وسایل نقلیه بسیار بهم نزدیک هستند. این مانع معمولا سرعت را ۳ تا ۱۶ کیلومتر بر ساعت کاهش داده و فرصت کافی برای واکنش را به عابران و خودروها می‌دهد. سرعت گیر خیلی کم در مسیرهای عمومی نصب می‌شود زیرا لازم است که وسیله نقلیه در نزدیکی آن ترمز کرده و سپس از مانع عبور کند و ممکن است به خودروهایی با سرعت زیاد آسیب برساند.

اما بر گردیم‌به ساخت این‌موانع سرعتگیر در جاده شهرک‌توحید کهنه و ذکر یک‌نکته مهم  به کسانی که ساخت این سرعتگیر یا سرعت کاه را لازم نمی بینند یا آن را باعث بروز حوادث ذکر کنند.

براساس قوانین رانندگی هر راننده ای که آیین نامه راهنمایی و رانندگی از آن آگاهی داشته باشد می داند که هر جاده ای که به مناطق مسکونی نزدیک می شوند باید از سرعت خودروی خود بکاهند.جاده شهرک توحید هم از این قاعده مستثنی نیست و الزامیست که رانندگان توجه به منطقه مسکونی و سرعت مطمئنه و چیزی که قانون مشخص کرده است داشته باشند اما کافیست که چند دقیقه در کنار این جاده سرعت  خودروها زیرنظر داشته باشید تا متوجه شوید کمتر راننده ای به منطقه مسکونی و سرعت خودروی خود توجه دارد.

 برای همین هم وجود سرعت کاه و سرعت گیر لازم است جهت جلوگیری از بروز حوادث.

و اما نکته دیگر :

به روستای اسلام آباد که نزدیک می شوید چندین سرعت گیر چندین سال است که وجود دارد. یا کوره ، هود و محلچه ... 

پس شهرک توحید کهنه هم حتی می بایست خیلی زودتر از این سرعت گیر ایجاد می شد. 

كهنه اوز...
ما را در سایت كهنه اوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : marbootia بازدید : 200 تاريخ : شنبه 31 ارديبهشت 1401 ساعت: 22:51